Sobumid

SOCIALE VERKIEZINGEN 2016

In mei 2016 worden naar 4-jaarlijkse gewoonte opnieuw de sociale verkiezingen georganiseerd.

Ongeacht of u voldoende kandidaten hebt, het opstarten van de procedure is een wettelijke verplichting wanneer u de grens van 50 werknemers overschrijdt.

Als trouwe partner wil Sobumid ook deze keer onze klanten begeleiden in het organiseren van de sociale verkiezingen.

Hiervoor hebben wij een samenwerking afgesloten met een specialist ter zake: HRInHouse.
HRInHouse uit Zwevezele  werd in 2009 opgericht door Joke Reynaert.

Joke blikt intussen terug op meer dan 20 jaar expertise, met ervaring langs beide kanten: én als HR- manager én als HR consultant.
Ze begrijpt de uitdagingen en bekommernissen van de bedrijfswereld.
Gegroeid vanuit de payroll heeft ze door de jaren heen een passie gecreëerd voor HR in zijn ruimste betekenis.

Met Joke krijg je een no nonsens-aanpak met een hoog "what you see, is what you get"-gehalte.
Er wordt niet van op afstand gewerkt. 

Voor meer info kan u terecht op 051 267 636.

 

JAARBEURS ROESELARE - dagelijks van 1 tem 11 november

 

Op zoek naar nieuwe ideeën? Of wilt u er gewoon een namiddag tussenuit?

Dan bent u op de 63ste JAARBEURS ROESELARE in de Expo van harte welkom en aan het juiste adres.

Op een oppervlakte van 10.000m² stellen 219 deelnemers opnieuw hun laatste nieuwigheden tentoon aan  duizenden bezoekers.

 

Aanbod met de grootst mogelijke variëteit en kwaliteit.

Ook dit jaar zorgen de standwerkers voor een ruim aanbod en kan men ze op de Jaarbeurs beluisteren, bewonderen en terugvinden voor de aankoop van de nieuwste producten : huishoudhulpjes, schoonmaakproducten en sponsen, detergenten, ontstopper, autopolish, schoonheidsproducten, enz...

Naast de nieuwe demonstratie-artikelen zijn er nog tal van nieuwigheden op de Jaarbeurs te vinden.  Zo hebben we dit jaar meer en meer standen uit de bouw en interieurwereld. 

voor meer info surf naar www.jaarbeursroeselare.be!

 

VAKANTIE EN VRIJE TIJD  - Roeselare

Op 8,9 en 10 januari 2016 in de Expohallen te Roeselare gaat voor de 2de keer de beurs "Vakantie en Vrije Tijd" door.

Vakantieplannen ? Dan vindt u als bezoeker meer dan genoeg inspiratie op deze beurs. Ook voor de thuisblijvers biedt de beurs een groot aanbod aan vrijetijdsbesteding. In samenwerking met Pasar worden tijdens deze beurs diverse infosessies gegeven. 

voor meer info surf naar www.vakantie-en-vrijetijd.be!

 

PARKEERBELEID ROESELARE

Parking

 

Vanaf 01/09/2014 heeft Roeselare een aantal aanpassingen gedaan aan het parkeerbeleid.

De Arme-Klarenstraat is niet langer een blauwe zone en het betalend parkeren is van toepassing van 09h00 t.e.m. 18h00.

U kan 15 minuten gratis parkeren en tussen 12h30 en 13h30 parkeert u ook gratis.

Om u als klant de gelegenheid te geven gratis te parkeren bij een bezoek aan onze kantoren, hebben wij een bezoekersparking voorzien.

De parking bevindt zich aan de Arme-Klarenstraat 69.

Daar kan u zich aanmelden bij de parlofoon. U wordt dan verder geholpen.

 

 

 

Het dynamisch team van Sobumid

Extra steunmaatregelen voor ondernemingen na aanslagen Brussel

Precies een maand na de aanslagen op Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek, neemt de regering extra maatregelen om ondernemingen extra zuurstof te geven. Naast het uitstel van betaling van de sociale en fiscale bijdragen, wordt ook het stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht tijdelijk versoepeld.

pijl Lees meer        

Stelsel duaal leren en werken krijgt een Vlaamse invulling

De Vlaamse regering wil in het stelsel van leren en werken een harmonisatie van de bestaande statuten en overeenkomsten doorvoeren. Bedoeling is om tot één transparant model te komen. Deze harmonisatie werd uitgewerkt in een ontwerpdecreet en zou vanaf 1 september 2016 in werking moeten treden. Zowel voor het onderwijsveld als voor het bedrijfsleven zal deze harmonisatie een verregaande administratieve vereenvoudiging met zich meebrengen.

pijl Lees meer        

Enquête - Sociale verkiezingen 2016

Het sociaal overleg loopt niet overal van een leien dakje in dit land. Misschien is dit in uw onderneming ook het geval. Of misschien bent u net zeer enthousiast over de constructieve sfeer waarin het overleg plaats vindt? Deel uw ervaringen nu via de UNIZO-enquête naar aanleiding van de sociale verkiezingen in mei.

pijl Lees meer        

Vanaf 2017 langer werken dan 9 uur per dag en 40 uur per week?

Tijdens het recente begrotingsoverleg stelde minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters een aantal maatregelen voor in verband met de arbeidsduur. Deze voorstellen passen binnen het project 'Werkbaar Wendbaar Werk’. Aan de hand van een modernisering van de arbeidswet wil de minister de loopbaan ‘meer werkbaar’ maken voor de werknemer en de arbeidsmarkt ‘meer wendbaar’ voor de werkgever.

pijl Lees meer        

Congres Zorgondersteuning vzw focust op transmurale zorgondersteuning

Op 19 mei organiseert Zorgondersteuning vzw in Antwerpen het congres ‘Transmurale Zorgondersteuning: Klaar voor de zorg van morgen!’. Flexibele samenwerkingsvormen in de zorg en hoe je de onderliggende processen organiseert: daar draait het om tijdens deze dag.

pijl Lees meer        

Indexsprong zet landing in

De veelbesproken indexsprong begon op 1 april 2015. Aangepaste indexcijfers zorgden ervoor dat lonen van werknemers en ambtenaren en de sociale uitkeringen een indexering  van 2 % moesten laten passeren. Volgens de media loopt de indexsprong nu op zijn einde. Wat is daar van aan?

pijl Lees meer        

Sollicitatiegesprekken: hoe begin ik eraan?

Is een kandidaat geschikt voor de job? En is er een klik met u als werkgever? Een goed sollicitatiegesprek brengt raad. Veel hangt dan ook af van dit gesprek. Kiest u de verkeerde kandidaat, dan staan daar onvermijdelijk kosten tegenover. Maar hoe pakt u dit nu best aan? Hierbij alvast een aantal basisregels om u op weg te helpen.

pijl Lees meer        

Wegenwerken in Brugge: kantoren tijdelijk moeilijk bereikbaar

Van 1 maart tot 15 juli 2016 vinden in Brugge ingrijpende wegenwerken plaats. De ADMB- en Provikmo-kantoren in de Jan Breydellaan, Dirk Martensstraat en Sint-Clarastraat blijven bereikbaar, maar u houdt best rekening met mogelijke verkeershinder.

pijl Lees meer        

Economische werkloosheid voor bedienden: referentiejaar aangepast

Het kabinet van minister van Werk Kris Peeters keurde onlangs een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de regeling voor economische werkloosheid voor bedienden zou wijzigen. Werkgevers zouden voortaan de keuze krijgen om – zoals op vandaag – 2008 als referentiejaar te nemen of om één van de twee kalenderjaren die voorafgaan aan de aanvraag als referentiejaar te nemen.

pijl Lees meer        

 

 

 

 
 
sobumid@sobumid.be - Sobumid - Arme Klarenstraat 55 - 8800 Roeselare - 051 26 76 36 - Disclaimer