Sobumid

SOCIALE VERKIEZINGEN 2016

In mei 2016 worden naar 4-jaarlijkse gewoonte opnieuw de sociale verkiezingen georganiseerd.

Ongeacht of u voldoende kandidaten hebt, het opstarten van de procedure is een wettelijke verplichting wanneer u de grens van 50 werknemers overschrijdt.

Als trouwe partner wil Sobumid ook deze keer onze klanten begeleiden in het organiseren van de sociale verkiezingen.

Hiervoor hebben wij een samenwerking afgesloten met een specialist ter zake: HRInHouse.
HRInHouse uit Zwevezele  werd in 2009 opgericht door Joke Reynaert.

Joke blikt intussen terug op meer dan 20 jaar expertise, met ervaring langs beide kanten: én als HR- manager én als HR consultant.
Ze begrijpt de uitdagingen en bekommernissen van de bedrijfswereld.
Gegroeid vanuit de payroll heeft ze door de jaren heen een passie gecreëerd voor HR in zijn ruimste betekenis.

Met Joke krijg je een no nonsens-aanpak met een hoog "what you see, is what you get"-gehalte.
Er wordt niet van op afstand gewerkt. 

Voor meer info kan u terecht op 051 267 636.

 

JAARBEURS ROESELARE - dagelijks van 1 tem 11 november

 

Op zoek naar nieuwe ideeën? Of wilt u er gewoon een namiddag tussenuit?

Dan bent u op de 63ste JAARBEURS ROESELARE in de Expo van harte welkom en aan het juiste adres.

Op een oppervlakte van 10.000m² stellen 219 deelnemers opnieuw hun laatste nieuwigheden tentoon aan  duizenden bezoekers.

 

Aanbod met de grootst mogelijke variëteit en kwaliteit.

Ook dit jaar zorgen de standwerkers voor een ruim aanbod en kan men ze op de Jaarbeurs beluisteren, bewonderen en terugvinden voor de aankoop van de nieuwste producten : huishoudhulpjes, schoonmaakproducten en sponsen, detergenten, ontstopper, autopolish, schoonheidsproducten, enz...

Naast de nieuwe demonstratie-artikelen zijn er nog tal van nieuwigheden op de Jaarbeurs te vinden.  Zo hebben we dit jaar meer en meer standen uit de bouw en interieurwereld. 

voor meer info surf naar www.jaarbeursroeselare.be!

 

VAKANTIE EN VRIJE TIJD  - Roeselare

Op 8,9 en 10 januari 2016 in de Expohallen te Roeselare gaat voor de 2de keer de beurs "Vakantie en Vrije Tijd" door.

Vakantieplannen ? Dan vindt u als bezoeker meer dan genoeg inspiratie op deze beurs. Ook voor de thuisblijvers biedt de beurs een groot aanbod aan vrijetijdsbesteding. In samenwerking met Pasar worden tijdens deze beurs diverse infosessies gegeven. 

voor meer info surf naar www.vakantie-en-vrijetijd.be!

 

PARKEERBELEID ROESELARE

Parking

 

Vanaf 01/09/2014 heeft Roeselare een aantal aanpassingen gedaan aan het parkeerbeleid.

De Arme-Klarenstraat is niet langer een blauwe zone en het betalend parkeren is van toepassing van 09h00 t.e.m. 18h00.

U kan 15 minuten gratis parkeren en tussen 12h30 en 13h30 parkeert u ook gratis.

Om u als klant de gelegenheid te geven gratis te parkeren bij een bezoek aan onze kantoren, hebben wij een bezoekersparking voorzien.

De parking bevindt zich aan de Arme-Klarenstraat 69.

Daar kan u zich aanmelden bij de parlofoon. U wordt dan verder geholpen.

 

 

 

Het dynamisch team van Sobumid

Ook lastenverlaging voor de socialprofitsector

Eind 2015 nam de federale regering maatregelen om de loonlast in de profitsector te verlagen. In de ministerraad van 29 januari 2016 is een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd dat nu ook de krijtlijnen voor de lastenverlaging in de socialprofitsector vastlegt.

pijl Lees meer        

Arbeidsongevallen in de privésector: nieuwe wetgeving

De huidige arbeidsongevallenwet dateert van 10 april 1971. Na enkele eerdere aanpassingen, voerde de wetgever eind 2015 opnieuw twee belangrijke wijzigingen door. De bijdrage arbeidsongevallen aan het Rijksfonds voor de Sociale Reclassering van de Mindervaliden (FMV) werd onder handen genomen en de selectiecriteria voor ‘onevenredig verzwaarde risico’s’ werd aangepast.

pijl Lees meer        

Op 1 februari verhogen de tarieven van het openbaar vervoer. Welke gevolgen heeft dit voor werkgevers?

Of de tariefstijging bij het openbaar vervoer gevolgen heeft voor een werkgever, hangt af van de sector waaronder deze werkgever valt.

pijl Lees meer        

Loon in cash vanaf oktober 2016 nog slechts in bepaalde gevallen toegestaan

Vanaf oktober 2016 zijn werkgevers verplicht lonen giraal uit te betalen. Van hand tot hand kan dan enkel nog indien dit zo voorzien is in een sectorale cao of indien dit voortvloeit uit een impliciet akkoord of gebruik in de sector. Via koninklijk besluit is nu bepaald hoe een akkoord of gebruik in de sector vastgesteld en bekendgemaakt kan worden.

pijl Lees meer        

Vang uw piekmomenten op met gelegenheidswerknemers

Krijgt uw onderneming het extra druk in de vakantieperiodes? Of hebt u met een traditionele piekperiode te maken? ADMB komt u graag te hulp en zoekt voor u de geknipte gelegenheidswerknemer (u beter gekend als ‘seizoenarbeider’).

pijl Lees meer        

Invloed nieuwe definities kleine en microvennootschappen op vrijstellingen van bedrijfsvoorheffing

De Wet van 18 december 2015 tot omzetting van de Richtlijn 2013/34/EU (boekhoudrichtlijn) bracht nieuwe definities van kleine en microvennootschappen met zich mee. Vanaf 1 januari 2016 kan deze nieuwe invulling een invloed hebben op bepaalde fiscale voordelen, waaronder de verhoogde IPA-korting en de steunmaatregel voor startende ondernemingen.

pijl Lees meer        

Online aankopen binnenkort nog sneller in de bus

E-commercebedrijven uit de handels- en distributiesector krijgen eindelijk een juridische grondslag om ook ’s nachts te kunnen werken. Eind december sloten de betrokken sociale partners een kaderakkoord af dat als basis moest dienen voor de nodige sectorale cao’s. Sindsdien lieten de handels- en distributiesectoren geen gras groeien over de vertaling naar sectoraal niveau.

pijl Lees meer        

Verplichte inschrijving voor bromfietsen

Brengt u een bromfiets in het Belgische verkeer, dan bent u, ongeacht het bouwjaar, sinds 11 december 2015 verplicht om deze in te schrijven. U heeft tot 10 december 2016 de tijd om dit in orde te brengen. De maatregel heeft als doel om de verkeersveiligheid te versterken. Enerzijds wil de wetgever ervoor zorgen dat alle voertuigen verzekerd zijn, anderzijds moet de maatregel de identificatie van zowel het voertuig als de bestuurder vergemakkelijken

pijl Lees meer        

Adviesmarkten voor ondernemers op een kruispunt

Staat u als zelfstandig ondernemer op een sleutelmoment in uw carrière? Dan vindt u op de adviesmarkten van UNIZO en Integraal vzw tonnen waardevolle inspiratie.

pijl Lees meer        

Economische werkloosheid voor bedienden: referentiejaar aangepast

Het kabinet van minister van Werk Kris Peeters keurde onlangs een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de regeling voor economische werkloosheid voor bedienden zou wijzigen. Werkgevers zouden voortaan de keuze krijgen om – zoals op vandaag – 2008 als referentiejaar te nemen of om één van de twee kalenderjaren die voorafgaan aan de aanvraag als referentiejaar te nemen.

pijl Lees meer        

 

 

 

 
 
sobumid@sobumid.be - Sobumid - Arme Klarenstraat 55 - 8800 Roeselare - 051 26 76 36 - Disclaimer