Sobumid

NIEUWE REGIONALE TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN VANAF 01/07/2016

Wanneer loont het om een jongere nog vóór 1 juli in dienst te nemen?

13/06/2016

Het Vlaams doelgroepenbeleid dat op 1 juli 2016 van start gaat, wil onder meer de aanwerving van werknemers jonger dan 25 stimuleren. Wie nog vóór 1 juli van dit jaar een jongere in dienst neemt, geniet in bepaalde gevallen van enkele gunstige overgangsmaatregelen.

Op 1 juli van dit jaar start het Vlaams Gewest met een eigen doelgroepenbeleid. Dit gaat gepaard met een aantal specifieke overgangsmaatregelen. Zo blijven de huidige, federale bijdragevermindering voor de aanwerving van jongeren nog tot uiterlijk 31 december 2018 van kracht, op voorwaarde dat de jongeren in kwestie vóór 1 juli in dienst treden.

Elke situatie moet uiteraard in concreto beoordeeld worden, maar het loont zeker de moeite om de oefening te maken. Aarzel daarbij niet om contact op te nemen met uw vertrouwde dossierbeheerder bij Sobumid.

Aanwerving van een oudere werknemer best nog vóór 1 juli 2016?

14/06/2016

Het Vlaams Gewest gaat op 1 juli 2016 van start met een eigen doelgroepenbeleid. Daarin zal de focus onder andere liggen op de tewerkstelling en de aanwerving van oudere werknemers. Neemt u als werkgever binnenkort een 50-plusser in dienst, weet dan dat het voordeliger kan zijn om dit nog vóór 1 juli van dit jaar te doen.

Een belangrijk verschil ligt hem in de Vlaamse premie 50+.

Voor aanwervingen vanaf 1 juli 2016 wordt deze premie vervangen door een nieuwe RSZ-vermindering voor de aanwerving van oudere werknemers.

De nieuwe Vlaamse regelgeving voorziet hier evenwel in een overgangsmaatregel. Wie vóór 1 juli 2016 oudere niet-werkende werkzoekenden aanwerft welke in aanmerking komen voor deze premie, kan namelijk ook na 1 juli 2016 verder van deze premie genieten.

Elke situatie moet uiteraard in concreto beoordeeld worden, maar het loont zeker de moeite om de oefening te maken. Aarzel daarbij niet om contact op te nemen met uw vertrouwde dossierbeheerder bij Sobumid.

 

JAARBEURS ROESELARE - dagelijks van 1 tem 13 november 2016

 

Op zoek naar nieuwe ideeën? Of wilt u er gewoon een namiddag tussenuit?

Dan bent u op de 64ste JAARBEURS ROESELARE in de Expo van harte welkom en aan het juiste adres.

Op een oppervlakte van 10.000m² stellen 219 deelnemers opnieuw hun laatste nieuwigheden tentoon aan  duizenden bezoekers.

 

Aanbod met de grootst mogelijke variëteit en kwaliteit.

Ook dit jaar zorgen de standwerkers voor een ruim aanbod en kan men ze op de Jaarbeurs beluisteren, bewonderen en terugvinden voor de aankoop van de nieuwste producten : huishoudhulpjes, schoonmaakproducten en sponsen, detergenten, ontstopper, autopolish, schoonheidsproducten, enz...

Naast de nieuwe demonstratie-artikelen zijn er nog tal van nieuwigheden op de Jaarbeurs te vinden.  Zo hebben we dit jaar meer en meer standen uit de bouw en interieurwereld. 

voor meer info surf naar www.jaarbeursroeselare.be!

 

VAKANTIE EN VRIJE TIJD  - Roeselare

Op 13, 14 en 15 januari 2017 gaat voor de 3de keer de beurs "Vakantie en Vrije Tijd" door in de Expohallen te Roeselare.

Vakantieplannen ? Dan vindt u als bezoeker meer dan genoeg inspiratie op deze beurs. Ook voor de thuisblijvers biedt de beurs een groot aanbod aan vrijetijdsbesteding. In samenwerking met Pasar worden tijdens deze beurs diverse infosessies gegeven. 

voor meer info surf naar www.vakantie-en-vrijetijd.be!

 

PARKEERBELEID ROESELARE

Parking

 

Vanaf 01/09/2014 heeft Roeselare een aantal aanpassingen gedaan aan het parkeerbeleid.

De Arme-Klarenstraat is niet langer een blauwe zone en het betalend parkeren is van toepassing van 09h00 t.e.m. 18h00.

U kan 15 minuten gratis parkeren en tussen 12h30 en 13h30 parkeert u ook gratis.

Om u als klant de gelegenheid te geven gratis te parkeren bij een bezoek aan onze kantoren, hebben wij een bezoekersparking voorzien.

De parking bevindt zich aan de Arme-Klarenstraat 69.

Daar kan u zich aanmelden bij de parlofoon. U wordt dan verder geholpen.

 

 

 

Het dynamisch team van Sobumid

Fiscale behandeling van aanvullende pensioenen bij SWT gewijzigd

In de loop van juli gaf de fiscus extra toelichting in het Belgisch Staatsblad bij de fiscale behandeling van aanvullende pensioenen. Ze benadrukten onder meer dat het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) onder bepaalde voorwaarden wel degelijk als effectieve activiteit beschouwd kan worden.

pijl Lees meer        

Over de zin en onzin van evaluatiegesprekken

De zin en onzin van jaarlijkse evaluatiegesprekken zijn een hot topic in de media. Meer en meer bedrijven schaffen ze af, terwijl anderen dan weer voor een resoluut andere aanpak kiezen. Ongeacht welke richting uw onderneming inslaat, loont het zeker de moeite om even stil te staan bij enkele cruciale vragen. Wat wil u bijvoorbeeld bereiken met evaluatiegesprek? En slaagt u erin aan de hand van evaluatiegesprekken uw medewerkers en uw organisatie echt te laten groeien?

pijl Lees meer        

Kent u het proefproject `Schoolbank op de werkplek¿ al?

Vanaf 1 september 2016 is in Vlaanderen het nieuwe stelsel van alternerend werken en leren van kracht. In het kader hiervan lanceert de Vlaamse regering onder de noemer ‘Schoolbank op de werkplek’ een proefproject rond duaal leren en werken in het voltijds secundair onderwijs.

pijl Lees meer        

Tijdelijke werkloosheid: enkele wijzigingen onder de loep

Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 werd de regeling omtrent economische werkloosheid voor bedienden uitgebreid. Bovendien kunnen werknemers met tijdelijke werkloosheid sinds 1 augustus bepaalde verplichtingen elektronisch nakomen. Tijd voor een korte toelichting.

pijl Lees meer        

Duidelijkheid over goedkope overuren in de horecasector

Voortaan kunnen in de horeca per kalenderjaar 300 of 360 (indien witte kassa) overuren goedkoop uitbetaald worden, dit is zonder toeslag en vrij van sociale bijdragen en van belastingen. Deze maatregel geldt voor voltijdse werknemers die overuren wegens een buitengewone vermeerdering van werk of een onvoorziene noodzakelijkheid presteren en tot uitbetaling verzoeken.

pijl Lees meer        

Gratis infosessies `Slim en kostenbesparend tewerkstellen¿

Groep ADMB, UNIZO en VDAB bundelen hun expertise in een gratis infosessie rond slim en kostenbesparend tewerkstellen. Een eerste sessie vindt plaats op 29 september plaats in Maaseik, een tweede sessie staat ingepland op 25 oktober in Paal-Beringen.

pijl Lees meer        

Hoe als zelfstandige zonder vennootschap een aanvullend pensioen opbouwen?

De overheid is zich bewust van de ontoereikendheid van het wettelijk pensioen. Daarom moedigt het de opbouw van aanvullende pensioenen aan. Zelfstandigen kunnen hiervoor onder meer een beroep doen op het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ). Bijkomende, beroepsgebonden pensioenvorming is voorlopig enkel weggelegd voor zelfstandigen met een vennootschap. Maar daar komt vanaf 2017 verandering in.

pijl Lees meer        

Teken - Folder

De zomer is de tijd van de teken en ze komen steeds meer en meer voor: lees onze tips om uzelf tegen tekenbeten te beschermen!

pijl Lees meer        

De 10 meest gestelde vragen over studentenjobs

De zomervakantie is in aantocht. Om de verlofperiodes of de zomerdrukte wat op te vangen, doen veel werkgevers een beroep op studentenarbeid. Ook heel wat studenten zijn vragende partij om tijdens de zomermaanden een cent bij te verdienen. Hierbij vindt u de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen over studentenarbeid.

pijl Lees meer        

ADMB Awards 2016 - Blinkt u uit in HR of preventie?

Op 27 oktober 2016 reiken ADMB en zijn preventiedienst Provikmo voor de zestiende keer de ADMB Awards uit. Hiermee zetten we ondernemingen, organisaties en studenten in de bloemetjes die zich onderscheiden op het vlak van HR, preventie en welzijn.

pijl Lees meer        

Studentenarbeid: alles wat u als werkgever dient te weten

De zomervakantie is in aantocht. Om de verlofperiodes of de zomerdrukte wat op te vangen, doen veel werkgevers een beroep op studentenarbeid. Ook heel wat studenten zijn vragende partij om tijdens de zomermaanden een cent bij te verdienen. Hierna vindt u in een notendop de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u studenten tewerkstelt.

pijl Lees meer        

Vang uw personeelstekort tijdens de zomermaanden op met uitzendkrachten

De zomermaanden is voor veel ondernemers een topperiode. Een beperkte bezetting door verloven valt hierbij vaak samen met een toenemende vraag naar producten of diensten. Uitzendkrachten en studenten kunnen in dit geval een welkome hulp bieden.

pijl Lees meer        

Werken met jobstudenten: waar moet u rekening mee houden?

Met de vakantie in zicht zijn er opnieuw heel wat studenten die een vakantiejob zoeken. Ideaal om een centje bij te verdienen. En ideaal, voor u als werkgever, om tijdelijke piekperiodes op te vangen. Waarmee moeten werkgevers en studenten allemaal rekening houden? ADMB zet het voor u allemaal op een rijtje.

pijl Lees meer        

Economische werkloosheid voor bedienden: referentiejaar aangepast

Het kabinet van minister van Werk Kris Peeters keurde onlangs een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de regeling voor economische werkloosheid voor bedienden zou wijzigen. Werkgevers zouden voortaan de keuze krijgen om – zoals op vandaag – 2008 als referentiejaar te nemen of om één van de twee kalenderjaren die voorafgaan aan de aanvraag als referentiejaar te nemen.

pijl Lees meer        

 

 

 

 
 
sobumid@sobumid.be - Sobumid - Arme Klarenstraat 55 - 8800 Roeselare - 051 26 76 36 - Disclaimer