Sobumid

SOCIALE VERKIEZINGEN 2016

In mei 2016 worden naar 4-jaarlijkse gewoonte opnieuw de sociale verkiezingen georganiseerd.

Ongeacht of u voldoende kandidaten hebt, het opstarten van de procedure is een wettelijke verplichting wanneer u de grens van 50 werknemers overschrijdt.

Als trouwe partner wil Sobumid ook deze keer onze klanten begeleiden in het organiseren van de sociale verkiezingen.

Hiervoor hebben wij een samenwerking afgesloten met een specialist ter zake: HRInHouse.
HRInHouse uit Zwevezele  werd in 2009 opgericht door Joke Reynaert.

Joke blikt intussen terug op meer dan 20 jaar expertise, met ervaring langs beide kanten: én als HR- manager én als HR consultant.
Ze begrijpt de uitdagingen en bekommernissen van de bedrijfswereld.
Gegroeid vanuit de payroll heeft ze door de jaren heen een passie gecreëerd voor HR in zijn ruimste betekenis.

Met Joke krijg je een no nonsens-aanpak met een hoog "what you see, is what you get"-gehalte.
Er wordt niet van op afstand gewerkt. 

Voor meer info kan u terecht op 051 267 636.

 

JAARBEURS ROESELARE - dagelijks van 1 tem 11 november

 

Op zoek naar nieuwe ideeën? Of wilt u er gewoon een namiddag tussenuit?

Dan bent u op de 63ste JAARBEURS ROESELARE in de Expo van harte welkom en aan het juiste adres.

Op een oppervlakte van 10.000m² stellen 219 deelnemers opnieuw hun laatste nieuwigheden tentoon aan  duizenden bezoekers.

 

Aanbod met de grootst mogelijke variëteit en kwaliteit.

Ook dit jaar zorgen de standwerkers voor een ruim aanbod en kan men ze op de Jaarbeurs beluisteren, bewonderen en terugvinden voor de aankoop van de nieuwste producten : huishoudhulpjes, schoonmaakproducten en sponsen, detergenten, ontstopper, autopolish, schoonheidsproducten, enz...

Naast de nieuwe demonstratie-artikelen zijn er nog tal van nieuwigheden op de Jaarbeurs te vinden.  Zo hebben we dit jaar meer en meer standen uit de bouw en interieurwereld. 

voor meer info surf naar www.jaarbeursroeselare.be!

 

VAKANTIE EN VRIJE TIJD  - Roeselare

Op 8,9 en 10 januari 2016 in de Expohallen te Roeselare gaat voor de 2de keer de beurs "Vakantie en Vrije Tijd" door.

Vakantieplannen ? Dan vindt u als bezoeker meer dan genoeg inspiratie op deze beurs. Ook voor de thuisblijvers biedt de beurs een groot aanbod aan vrijetijdsbesteding. In samenwerking met Pasar worden tijdens deze beurs diverse infosessies gegeven. 

voor meer info surf naar www.vakantie-en-vrijetijd.be!

 

PARKEERBELEID ROESELARE

Parking

 

Vanaf 01/09/2014 heeft Roeselare een aantal aanpassingen gedaan aan het parkeerbeleid.

De Arme-Klarenstraat is niet langer een blauwe zone en het betalend parkeren is van toepassing van 09h00 t.e.m. 18h00.

U kan 15 minuten gratis parkeren en tussen 12h30 en 13h30 parkeert u ook gratis.

Om u als klant de gelegenheid te geven gratis te parkeren bij een bezoek aan onze kantoren, hebben wij een bezoekersparking voorzien.

De parking bevindt zich aan de Arme-Klarenstraat 69.

Daar kan u zich aanmelden bij de parlofoon. U wordt dan verder geholpen.

 

 

 

Het dynamisch team van Sobumid

Kantoren in Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitzonderlijk gesloten

Naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging en de mobiliteitsproblemen die hieruit kunnen volgen, heeft Groep ADMB besloten de kantoren van ADMB Kinderbijslagfonds, ADMB Sociaal Bureau, ADMB HR Services en Provikmo in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitzonderlijk te sluiten voor het publiek tot en met vrijdag 27 november 2015.

pijl Lees meer        

Nieuwe loonplafonds vanaf 1 januari 2016

Vanaf 1 januari 2016 gelden aangepaste loonplafonds. De jaarbezoldigingen verhogen respectievelijk van € 33.203 en € 66.406 naar € 33.221 en € 66.441. Deze bedragen spelen een rol indien u bepaalde clausules in de arbeidsovereenkomsten met uw medewerkers opnam.

pijl Lees meer        

Bedienden PC 200 krijgen loonindexering van 0,43%

In het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (APCB) PC 200 worden de effectieve lonen en minimumbarema’s op 1 januari 2016 geïndexeerd met 0,43%. Bij het begin van het nieuwe jaar zien ruim 400.000 bedienden hierdoor hun loon verhogen.  

pijl Lees meer        

Rustdagen 2016 in bouwsector gewijzigd

De sociale partners van de bouwsector (PC 124) ondertekenden het sectoraal akkoord op 19 november 2015. De eerder aangekondigde wijziging van een aantal inhaalrustdagen in 2016 is nu definitief: 4 en 5 januari en 22 december worden vervangen door 2, 3 en 4 november.

pijl Lees meer        

Asielzoekers krijgen sneller toegang tot de arbeidsmarkt

Op 29 oktober 2015 heeft de regering met een wijzigings-KB de toegang voor asielzoekers tot reguliere tewerkstelling als loontrekkende vereenvoudigd. Deze maatregel moet de integratie van asielzoekers bevorderen door hen sneller in hun eigen bestaan te laten voorzien en bij te laten dragen tot onze samenleving.

pijl Lees meer        

Groep ADMB en Provikmo reiken 15de ADMB Awards uit

Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de prijzen weg, bij de professionals mochten Ilse Jansoone (Digital Agency Wijs) en Philippe Peeters (Dienstenbedrijf BOD) een award in ontvangst nemen.

pijl Lees meer        

Word jij je eigen baas in 2016?

Speel je met de idee om een eigen zaak te starten? Kom dan zeker naar een van de gratis liveshows van UNIZO in samenwerking met Groep ADMB. Een indrukwekkende reeks BV’s, ondernemers en experten delen hun ervaringen en geven je tonnen praktische tips.

pijl Lees meer        

Groep ADMB en Provikmo reiken 15de ADMB Awards uit

Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de prijzen weg, bij de professionals mochten Ilse Jansoone (Digital Agency Wijs) en Philippe Peeters (Dienstenbedrijf BOD) een award in ontvangst nemen.

pijl Lees meer        

Versteviging doelgroepvermindering maakt aanwerving eerste werknemers goedkoper

Met een versterking van de doelgroepvermindering voor eerste werknemers wil de regering kmo’s extra ademruimte geven.

pijl Lees meer        

Dieselgate en de verdediging van uw belangen

De sjoemelsoftware van Volkswagen beheerst al enige tijd het nieuws. In 2016 start de Volkswagen-groep met een terugroepactie. Alleen in België gaat het al om zo’n 320.000 wagens. Om uw rechten te vrijwaren, adviseert ADMB Verzekeringen om in te gaan op deze terugroepactie. Maar wat kan u doen als de opgelegde aanpassingen niet correct worden uitgevoerd? En wat als deze aanpassingen negatieve gevolgen hebben op het verbruik van uw wagen?

pijl Lees meer        

Rustdagen 2016 in bouwsector gewijzigd (onder voorbehoud)

In het kader van het bereikte ontwerp sectoraal akkoord in de nacht van 28 op 29 oktober 2015 in het PC124, werden de inhaalrustdagen 2016 gewijzigd.

pijl Lees meer        

Infosessie arbeidsrecht voor horeca - begeleidende maatregelen bij geregistreerde kassa

Ter compensatie voor de geregistreerde kassa voert de federale regering voor de horecasector vanaf dit najaar enkele begeleidende maatregelen in. Wat deze maatregelen precies inhouden kan u binnenkort ontdekken tijdens een reeks infosessies van Horeca Vlaanderen en Groep ADMB.

pijl Lees meer        

 

 

 

 
 
sobumid@sobumid.be - Sobumid - Arme Klarenstraat 55 - 8800 Roeselare - 051 26 76 36 - Disclaimer