Sobumid

NIEUWE REGIONALE TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN VANAF 01/07/2016

Wanneer loont het om een jongere nog vóór 1 juli in dienst te nemen?

13/06/2016

Het Vlaams doelgroepenbeleid dat op 1 juli 2016 van start gaat, wil onder meer de aanwerving van werknemers jonger dan 25 stimuleren. Wie nog vóór 1 juli van dit jaar een jongere in dienst neemt, geniet in bepaalde gevallen van enkele gunstige overgangsmaatregelen.

Op 1 juli van dit jaar start het Vlaams Gewest met een eigen doelgroepenbeleid. Dit gaat gepaard met een aantal specifieke overgangsmaatregelen. Zo blijven de huidige, federale bijdragevermindering voor de aanwerving van jongeren nog tot uiterlijk 31 december 2018 van kracht, op voorwaarde dat de jongeren in kwestie vóór 1 juli in dienst treden.

Elke situatie moet uiteraard in concreto beoordeeld worden, maar het loont zeker de moeite om de oefening te maken. Aarzel daarbij niet om contact op te nemen met uw vertrouwde dossierbeheerder bij Sobumid.

Aanwerving van een oudere werknemer best nog vóór 1 juli 2016?

14/06/2016

Het Vlaams Gewest gaat op 1 juli 2016 van start met een eigen doelgroepenbeleid. Daarin zal de focus onder andere liggen op de tewerkstelling en de aanwerving van oudere werknemers. Neemt u als werkgever binnenkort een 50-plusser in dienst, weet dan dat het voordeliger kan zijn om dit nog vóór 1 juli van dit jaar te doen.

Een belangrijk verschil ligt hem in de Vlaamse premie 50+.

Voor aanwervingen vanaf 1 juli 2016 wordt deze premie vervangen door een nieuwe RSZ-vermindering voor de aanwerving van oudere werknemers.

De nieuwe Vlaamse regelgeving voorziet hier evenwel in een overgangsmaatregel. Wie vóór 1 juli 2016 oudere niet-werkende werkzoekenden aanwerft welke in aanmerking komen voor deze premie, kan namelijk ook na 1 juli 2016 verder van deze premie genieten.

Elke situatie moet uiteraard in concreto beoordeeld worden, maar het loont zeker de moeite om de oefening te maken. Aarzel daarbij niet om contact op te nemen met uw vertrouwde dossierbeheerder bij Sobumid.

 

JAARBEURS ROESELARE - dagelijks van 1 tem 13 november 2016

 

Op zoek naar nieuwe ideeën? Of wilt u er gewoon een namiddag tussenuit?

Dan bent u op de 64ste JAARBEURS ROESELARE in de Expo van harte welkom en aan het juiste adres.

Op een oppervlakte van 10.000m² stellen 219 deelnemers opnieuw hun laatste nieuwigheden tentoon aan  duizenden bezoekers.

 

Aanbod met de grootst mogelijke variëteit en kwaliteit.

Ook dit jaar zorgen de standwerkers voor een ruim aanbod en kan men ze op de Jaarbeurs beluisteren, bewonderen en terugvinden voor de aankoop van de nieuwste producten : huishoudhulpjes, schoonmaakproducten en sponsen, detergenten, ontstopper, autopolish, schoonheidsproducten, enz...

Naast de nieuwe demonstratie-artikelen zijn er nog tal van nieuwigheden op de Jaarbeurs te vinden.  Zo hebben we dit jaar meer en meer standen uit de bouw en interieurwereld. 

voor meer info surf naar www.jaarbeursroeselare.be!

 

VAKANTIE EN VRIJE TIJD  - Roeselare

Op 13, 14 en 15 januari 2017 gaat voor de 3de keer de beurs "Vakantie en Vrije Tijd" door in de Expohallen te Roeselare.

Vakantieplannen ? Dan vindt u als bezoeker meer dan genoeg inspiratie op deze beurs. Ook voor de thuisblijvers biedt de beurs een groot aanbod aan vrijetijdsbesteding. In samenwerking met Pasar worden tijdens deze beurs diverse infosessies gegeven. 

voor meer info surf naar www.vakantie-en-vrijetijd.be!

 

PARKEERBELEID ROESELARE

Parking

 

Vanaf 01/09/2014 heeft Roeselare een aantal aanpassingen gedaan aan het parkeerbeleid.

De Arme-Klarenstraat is niet langer een blauwe zone en het betalend parkeren is van toepassing van 09h00 t.e.m. 18h00.

U kan 15 minuten gratis parkeren en tussen 12h30 en 13h30 parkeert u ook gratis.

Om u als klant de gelegenheid te geven gratis te parkeren bij een bezoek aan onze kantoren, hebben wij een bezoekersparking voorzien.

De parking bevindt zich aan de Arme-Klarenstraat 69.

Daar kan u zich aanmelden bij de parlofoon. U wordt dan verder geholpen.

 

 

 

Het dynamisch team van Sobumid

WalloniŽ Ņ Educatief verlof: Wat je moet weten voor de start van het nieuwe schooljaar

Het Waalse Gewest wijzigde de regelgeving m.b.t. educatief verlof: de indieningstermijn voor terugbetalingsdossiers, het terugbetaalde bedrag en het maximum aantal uren verlof werden herzien. Werkgevers die de nieuwe regels niet correct naleven riskeren een sanctie. 

pijl Lees meer        

Einde 48-urenregel voor uitzendarbeid effent pad voor digitale ondertekening arbeidsovereenkomsten

Op 1 oktober 2016 verdwijnt de 48-urenregel voor uitzendarbeid. Vanaf dan moet een arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid altijd vóór aanvang van de prestaties afgesloten worden. Om dit proces te stroomlijnen, ontwikkelde de uitzendsector een online platform voor de digitale ondertekening van arbeidsovereenkomsten.

pijl Lees meer        

48-urenregel voor uitzendarbeid wordt afgeschaft

Op 1 oktober 2016 verdwijnt de 48-urenregel voor uitzendarbeid. Vanaf dan moet een arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid altijd vóór de aanvang van de prestaties afgesloten worden.

pijl Lees meer        

Goed verzekerd het nieuwe schooljaar in

September betekent niet alleen de start van een nieuw schooljaar, ook heel wat verenigingen trappen hun werkjaar op gang. En dat zie je op de openbare weg. Schoolkinderen gaan te voet of met de fiets terug naar school, na de schooluren gaan velen naar de dansles of de voetbaltraining – stuk voor stuk zwakke weggebruikers, die uiterst kwetsbaar zijn bij een ongeval.

pijl Lees meer        

Actuasessies: mijn eerste medewerker(s) aanwerven

Uw bedrijf groeit. En dus is het tijd voor ‘the next step’: uw eerste medewerker(s) aanwerven. Maar hoe gaat u te werk? Zijn er alternatieven die interessant zijn? En wat na die aanwerving? Tijdens deze sessiereeks reikt UNIZO u in samenwerking met Groep ADMB de nodige info en tools aan. Bovendien komt u in contact met een netwerk van experten dat klaar staat om u te ondersteunen bij deze belangrijke stap.

pijl Lees meer        

Vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor schoolverlaters en jonge werknemers

Werknemers die na 1 oktober in dienst treden, genieten onder bepaalde voorwaarden van een vrijstelling van de bedrijfsvoorheffing op bezoldigingen, betaald of toegekend in oktober, november en/of december 2016. Vaak hebben zij onvoldoende inkomsten verworven in het jaar 2016, waardoor er geen eindbelastingen verschuldigd zijn. Daarom zou een inhouding van de bedrijfsvoorheffing onlogisch zijn.

pijl Lees meer        

Loon in cash vanaf oktober 2016 nog slechts in bepaalde gevallen toegestaan

Op enkele uitzonderingen na mogen werkgevers in België vanaf 1 oktober 2016 de lonen voor hun medewerkers uitsluitend nog op digitale wijze uitbetalen. Indien uw sector de mogelijkheid expliciet voorziet in een sectorale cao of indien dit voortvloeit uit een impliciet akkoord of gebruik in uw sector, kan u zich op een uitzondering beroepen.

pijl Lees meer        

Premies voor bijzondere beroepstitel en bijzondere beroepsbekwaamheid ongewijzigd in 2016

Verpleegkundigen met een erkende bijzondere beroepstitel (BBT) of een bijzondere beroepsbekwaamheid (BBK) die de functie effectief uitoefenen in een erkende dienst, functie of zorgprogramma, hebben recht op een premie in de maand september. Het bedrag waar deze verpleegkundigen recht op hebben, is onveranderd gebleven bij vorig jaar.

pijl Lees meer        

Teken - Folder

De zomer is de tijd van de teken en ze komen steeds meer en meer voor: lees onze tips om uzelf tegen tekenbeten te beschermen!

pijl Lees meer        

De 10 meest gestelde vragen over studentenjobs

De zomervakantie is in aantocht. Om de verlofperiodes of de zomerdrukte wat op te vangen, doen veel werkgevers een beroep op studentenarbeid. Ook heel wat studenten zijn vragende partij om tijdens de zomermaanden een cent bij te verdienen. Hierbij vindt u de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen over studentenarbeid.

pijl Lees meer        

Studentenarbeid: alles wat u als werkgever dient te weten

De zomervakantie is in aantocht. Om de verlofperiodes of de zomerdrukte wat op te vangen, doen veel werkgevers een beroep op studentenarbeid. Ook heel wat studenten zijn vragende partij om tijdens de zomermaanden een cent bij te verdienen. Hierna vindt u in een notendop de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u studenten tewerkstelt.

pijl Lees meer        

Vang uw personeelstekort tijdens de zomermaanden op met uitzendkrachten

De zomermaanden is voor veel ondernemers een topperiode. Een beperkte bezetting door verloven valt hierbij vaak samen met een toenemende vraag naar producten of diensten. Uitzendkrachten en studenten kunnen in dit geval een welkome hulp bieden.

pijl Lees meer        

Economische werkloosheid voor bedienden: referentiejaar aangepast

Het kabinet van minister van Werk Kris Peeters keurde onlangs een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de regeling voor economische werkloosheid voor bedienden zou wijzigen. Werkgevers zouden voortaan de keuze krijgen om – zoals op vandaag – 2008 als referentiejaar te nemen of om één van de twee kalenderjaren die voorafgaan aan de aanvraag als referentiejaar te nemen.

pijl Lees meer        

 

 

 

 
 
sobumid@sobumid.be - Sobumid - Arme Klarenstraat 55 - 8800 Roeselare - 051 26 76 36 - Disclaimer