Sobumid

Beste klant,

 

binnenkort zal u terecht kunnen op onze nieuwe website!

nog eventjes geduld...

 

U kan via deze link naar uw persoonlijke pagina van Sobumid:

https://sobumid-easyonline.easypay-group.com/xhtml/router.jsp

 

Sobumid

 

 

 

NIEUWE REGIONALE TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN VANAF 01/07/2016

Wanneer loont het om een jongere nog vóór 1 juli in dienst te nemen?

13/06/2016

Het Vlaams doelgroepenbeleid dat op 1 juli 2016 van start gaat, wil onder meer de aanwerving van werknemers jonger dan 25 stimuleren. Wie nog vóór 1 juli van dit jaar een jongere in dienst neemt, geniet in bepaalde gevallen van enkele gunstige overgangsmaatregelen.

Op 1 juli van dit jaar start het Vlaams Gewest met een eigen doelgroepenbeleid. Dit gaat gepaard met een aantal specifieke overgangsmaatregelen. Zo blijven de huidige, federale bijdragevermindering voor de aanwerving van jongeren nog tot uiterlijk 31 december 2018 van kracht, op voorwaarde dat de jongeren in kwestie vóór 1 juli in dienst treden.

Elke situatie moet uiteraard in concreto beoordeeld worden, maar het loont zeker de moeite om de oefening te maken. Aarzel daarbij niet om contact op te nemen met uw vertrouwde dossierbeheerder bij Sobumid.

Aanwerving van een oudere werknemer best nog vóór 1 juli 2016?

14/06/2016

Het Vlaams Gewest gaat op 1 juli 2016 van start met een eigen doelgroepenbeleid. Daarin zal de focus onder andere liggen op de tewerkstelling en de aanwerving van oudere werknemers. Neemt u als werkgever binnenkort een 50-plusser in dienst, weet dan dat het voordeliger kan zijn om dit nog vóór 1 juli van dit jaar te doen.

Een belangrijk verschil ligt hem in de Vlaamse premie 50+.

Voor aanwervingen vanaf 1 juli 2016 wordt deze premie vervangen door een nieuwe RSZ-vermindering voor de aanwerving van oudere werknemers.

De nieuwe Vlaamse regelgeving voorziet hier evenwel in een overgangsmaatregel. Wie vóór 1 juli 2016 oudere niet-werkende werkzoekenden aanwerft welke in aanmerking komen voor deze premie, kan namelijk ook na 1 juli 2016 verder van deze premie genieten.

Elke situatie moet uiteraard in concreto beoordeeld worden, maar het loont zeker de moeite om de oefening te maken. Aarzel daarbij niet om contact op te nemen met uw vertrouwde dossierbeheerder bij Sobumid.

 

JAARBEURS ROESELARE - dagelijks van 1 tem 13 november 2016

 

Op zoek naar nieuwe ideeën? Of wilt u er gewoon een namiddag tussenuit?

Dan bent u op de 64ste JAARBEURS ROESELARE in de Expo van harte welkom en aan het juiste adres.

Op een oppervlakte van 10.000m² stellen 219 deelnemers opnieuw hun laatste nieuwigheden tentoon aan  duizenden bezoekers.

 

Aanbod met de grootst mogelijke variëteit en kwaliteit.

Ook dit jaar zorgen de standwerkers voor een ruim aanbod en kan men ze op de Jaarbeurs beluisteren, bewonderen en terugvinden voor de aankoop van de nieuwste producten : huishoudhulpjes, schoonmaakproducten en sponsen, detergenten, ontstopper, autopolish, schoonheidsproducten, enz...

Naast de nieuwe demonstratie-artikelen zijn er nog tal van nieuwigheden op de Jaarbeurs te vinden.  Zo hebben we dit jaar meer en meer standen uit de bouw en interieurwereld. 

voor meer info surf naar www.jaarbeursroeselare.be!

 

VAKANTIE EN VRIJE TIJD  - Roeselare

Op 13, 14 en 15 januari 2017 gaat voor de 3de keer de beurs "Vakantie en Vrije Tijd" door in de Expohallen te Roeselare.

Vakantieplannen ? Dan vindt u als bezoeker meer dan genoeg inspiratie op deze beurs. Ook voor de thuisblijvers biedt de beurs een groot aanbod aan vrijetijdsbesteding. In samenwerking met Pasar worden tijdens deze beurs diverse infosessies gegeven. 

voor meer info surf naar www.vakantie-en-vrijetijd.be!

 

PARKEERBELEID ROESELARE

Parking

 

Vanaf 01/09/2014 heeft Roeselare een aantal aanpassingen gedaan aan het parkeerbeleid.

De Arme-Klarenstraat is niet langer een blauwe zone en het betalend parkeren is van toepassing van 09h00 t.e.m. 18h00.

U kan 15 minuten gratis parkeren en tussen 12h30 en 13h30 parkeert u ook gratis.

Om u als klant de gelegenheid te geven gratis te parkeren bij een bezoek aan onze kantoren, hebben wij een bezoekersparking voorzien.

De parking bevindt zich aan de Arme-Klarenstraat 69.

Daar kan u zich aanmelden bij de parlofoon. U wordt dan verder geholpen.

 

 

 

Het dynamisch team van Sobumid

Griepvaccinatiecampagne 2017

Naar jaarlijkse gewoonte nodigen we onze klanten hierbij graag uit om hun bestelling voor griepvaccins te plaatsen voor dit jaar.  

pijl Lees meer        

Wilt u werk maken van een gestructureerd welzijnsbeleid? Kom dan naar onze gratis infosessies

Investeren in preventie en welzijn op het werk levert talrijke voordelen op voor uw onderneming. Toch is het voor veel werkgevers niet vanzelfsprekend om efficiënt te werken aan hun preventie- en welzijnsbeleid. Daarom organiseert Provikmo, de externe preventiedienst van Groep ADMB, in oktober en november infosessies rond het structureren van een welzijnsbeleid.

pijl Lees meer        

Mycareer.be: een betrouwbaar overzicht van uw loopbaan

De openbare instellingen van de sociale zekerheid, aangestuurd door de vzw Sigedis en de RSZ, hebben met mycareer.be een online tool ontworpen waarop Belgen een betrouwbaar overzicht krijgen van hun loopbaan. Alle gegevens – van onder meer het aantal gewerkte dagen tot het loon dat ze hebben verdiend – worden er weergegeven in een handige tijdlijn

pijl Lees meer        

Hervorming van de tewerkstellingsmaatregelen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

De hervorming van de tewerkstellingsmaatregelen is een van de prioritaire doelstellingen van de strategie 2025 van de Brusselse Regering. Ze willen zo onder meer de tewerkstellingsmaatregelen vereenvoudigen en de gewestelijke middelen ten gunste van de Brusselaars herverdelen. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest besliste om zijn tewerkstellingsmaatregelen te hervormen rond 3 pijlers: activering, inschakeling en retentie.

pijl Lees meer        

Starten met een hotel, B&B, camping of vakantiepark in BelgiŽ?

Wanneer u wil starten met de uitbating van toeristenlogies in de vorm van een hotel, een B&B, een camping of een vakantiepark, moet u rekening houden met verschillende verplichtingen. Deze regels verschillen in België van gewest tot gewest.

pijl Lees meer        

Beschermd statuut voor klokkenluiders in de financiŽle sector

Dankzij de nieuwe wet van 31 juli 2017 wordt het toezicht op de financiële sector verstrengd. Zo worden de strafsancties bij marktmisbruik verhoogd én komt er een regeling die klokkenluiders moet beschermen.

pijl Lees meer        

Julie De Bleser is de Jobstudent van het Jaar 2017

De 26-jarige Julie De Bleser, jobstudente bij Café Crème uit Sint-Niklaas, is verkozen tot Jobstudente van het Jaar 2017. Voor het 10de jaar op rij organiseerden HR-dienstengroep ADMB en UNIZO en de verkiezing. Ze doen dit om de 'werkgrage' jobstudent en zijn werkgever in de bloemetjes te zetten. Maar vooral dient de wedstrijd om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken.

pijl Lees meer        

Educatief verlof schooljaar 2017-2018

De vakantieperiode is bijna afgelopen en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Traditiegetrouw betekent dit dat werkgevers vanaf september ook geconfronteerd worden met werknemers die opleidingen willen volgen en die hiervoor gebruik willen maken van het stelsel van educatief verlof.

pijl Lees meer        

Welzijnsmaatregelen in het nieuwe regeerakkoord

In het nieuwe regeerakkoord van eind juli besteedt de federale regering onder andere aandacht aan het welzijn van werknemers op het werk. Wij zetten de belangrijkste beslissingen even voor u op een rijtje.

pijl Lees meer        

 

 

 

 
 
sobumid@sobumid.be - Sobumid - Arme Klarenstraat 55 - 8800 Roeselare - 051 26 76 36 - Disclaimer